Algemene huisregels


Enkele huisregels zijn er om je consultaties tijdens en na de behandeling zo efficiënt en aangenaam mogelijk te maken, dit voor beide partijen.

1) Afspraken tijdens de schooluren

De eerste consultatie (duur: ongeveer 30 minuten), de afspraak voor plaatsing van vaste apparatuur (duur: ongeveer 1,5 uur) en het verwijderen van vaste apparatuur (duur: ongeveer 1,5 uur) gaan steeds door tijdens de schooluren. 
De controles van vaste apparatuur (duur: ongeveer 15 minuten) zijn afwisselend tijdens en na de schooluren. Omdat de meeste patiënten nog schoolgaande kinderen zijn, is het voor ons onmogelijk om iedereen na de schooluren op consultatie te laten komen. 
Consultaties die meer tijd in beslag nemen dan een reguliere consultatie (duur: 15 minuten), gaan dan ook steeds door tijdens de schooluren. Tijdens de korte schoolvakanties worden er geen plaatsing en verwijderingen van vaste apparatuur gedaan. 
Op die manier krijgt iedereen de kans om ook na de schooluren op consultatie te komen. Bij afwezigheid zonder verwittigen gaat de volgende afspraak steeds door tijdens de schooluren. Wij hopen op je begrip hierover. 

Afspraken voor uitneembare apparatuur (zonder vaste apparatuur), afspraken tussendoor (voor het verhelpen van kleine ongemakken tijdens of na de behandeling) en afspraken tijdens de retentiefase kunnen steeds doorgaan na de schooluren. 

Gelieve op voorhand te verwittigen indien je niet aanwezig kan zijn op de consultatie. Op die manier kunnen vrijgekomen plaatsen in de agenda optimaal benut worden om andere patiënten te helpen.


2) Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is een must! Altijd, maar zeker tijdens een orthodontische behandeling. 
Tandenpoetsen kan dan ook in ons poetshoekje, uiteraard vóór de consultatie. Dit hoef je niet te vragen: tandpasta, bekertjes en servietten zijn voorzien. Indien je je tandenborstel bent vergeten, geen probleem, aarzel dan niet om een wegwerptandenborstel te vragen aan de balie.


3) Medewerking

Je behandeling kan maar slagen indien je zelf ook actief meewerkt! Voor uitneembare apparatuur geldt uiteraard dat deze pas werkt van zodra hij gedragen wordt. Luister goed wanneer je verwacht wordt je beugel te dragen. Ook bij vaste apparatuur kan het zijn dat je zelf elastiekjes moet vervangen of een extra apparaat bij je blokjesbeugel moet dragen. Let goed op wanneer je de instructies krijgt!


Onthaal